.

 

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je na sjednici održanoj 23.03.2022. godine u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom imenovane su i sudije Općinskog suda u Sarajevu i to:

  • Mirela Karović;
  • Maja Jovičić Breko;
  • Jasmina Skopljak;
  • Jovana Vidić;
  • Ana Dragičević;
  • Milislav Đurić;

Sastanak sa novoimenovanim sudijama održan je 06.04.2022. godine u Multimedijalnoj Sali suda. Tom prilikom prisutnima se obratila Janja Jovanović, predsjednica suda, koja im je poželjela dobrodošlicu u sud i sreću u budućem radu. Ukratko ih je informisala o organizaciji rada suda i sudskih odjeljenja te ih obavijestila na kojim će referatima novoimenovane sudije raditi.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija stupili su na dužnost 11.04.2022. godine. 
Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

 

 

 DBAtotic205

Poštovane/i,

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu. Naš osnovni zadatak je dosljedno sprovođenje principa zakonitosti i ustavnosti te neovisno i transparentno postupanje u svim sudskim postupcima.
Cilj nam je da učesnicima u postupcima koji se provode pred ovim sudom omogućimo kvalitetnu i blagovremenu pravnu zaštitu uz poštivanje principa jednakosti svih pred zakonom kao i uspostavljanje povjerenja građana u objektivno i nepristrasno postupanje sudija u svim predmetima.
Iskreno se nadamo da ćete na našoj web stranici pronaći potrebne informacije, a informacije koje se ne nalaze na istoj, dobiti putem naših telefonskih linija.
Vaša mišljenja, prijedloge i sugestije o web stranici možete dostaviti putem emaila info@oss.ba

S poštovanjem,
Damir Batotić

 

 

 

 

 

stecaj