.

 

(Sarajevo, 12.05.2022.god.) 

Povodom činjenice da je dana 10.05.2022. godine, 11.05.2022. godine i 12.05.2022. godine, zbog lažne dojave o postavljenoj minsko-eksplozivnoj napravi u zgradi Općinskog suda u Sarajevu,

izvršena kompletna evakuacija i obustava rada za period trajanja kontra-diverzionog pregleda prostorija, u cilju tačnog i pravilnog informisanja javnosti, Općinski sud u Sarajevu izdaje slijedeće Saopćenje:

Općinski sud u Sarajevu se već duži period susreće sa problemom lažnih dojava o postavljenim minsko-eksplozivnim napravama u zgradi suda, pri čemu se svaki put potpuno obustavlja rad suda do okončanja kontra-diverzionog pregleda prostorija. Uposlenici su primorani napustiti radna mjesta, otkazuje se veliki broj ročišta, a što ima nesagledive posljedice na rad suda, ostvarenu normu sudija, rad pisarnica, ali i na materijalne troškove kako suda, tako i stranaka u postupku.

Prema evidenciji Općinskog suda u Sarajevu, za period trajanja obustave rada na dane  10.05.2022. godine, 11.05.2022. godine i 12.05.2022. godine, u Sudu nije održano, odnosno otkazano je cca. 670 ročišta.

Tokom kontra-diverzionog pregleda Sud je morao ispoštovati sve procedure propisane Zakonom i sigurnosim protokolima. Prema informacijama kojima Sud raspolaže, nadležni organi intenzivno rade na provođenju postupka otkrivanja počinitelja.

PRESS SLUŽBA OPĆINSKOG SUDA U SARAJEVU

 

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu

Na našoj stranici možete pronaći informacije o Općinskom sudu u Sarajevu, organizaciji, nadležnostima, strukturi i o ostalim relevantnim podacima.

Naš rad predstavlja simbiozu pregalaštva i humanosti kako bi  naši klijenti, građani, imali što objektivniju i funkcionalniju uslugu.

Modernizacijom i profesionalnijim pristupom upravljanju i organizaciji rada Općinskog suda nastojimo biti točak promjena u cjelokupnom pravosuđu jer smo svjesni činjenice da je uspjeh Općinskog suda u Sarajevu istovremeno i uspjeh pravosudne i ekonomske reforme u Bosni i Hercegovini.

Vaši komentari, mišljenja i prijedlozi o web stranici su dobrodošli!

Nadam se da ćete posjetom našem web sajtu pronaći sve neophodne informacije koje Vam trebaju.

S poštovanjem,
Janja Jovanović

 

 

 

 

 

stecaj