.

 

(Sarajevo, 12.05.2022.god.) 

Povodom činjenice da je dana 10.05.2022. godine, 11.05.2022. godine i 12.05.2022. godine, zbog lažne dojave o postavljenoj minsko-eksplozivnoj napravi u zgradi Općinskog suda u Sarajevu,

izvršena kompletna evakuacija i obustava rada za period trajanja kontra-diverzionog pregleda prostorija, u cilju tačnog i pravilnog informisanja javnosti, Općinski sud u Sarajevu izdaje slijedeće Saopćenje:

Općinski sud u Sarajevu se već duži period susreće sa problemom lažnih dojava o postavljenim minsko-eksplozivnim napravama u zgradi suda, pri čemu se svaki put potpuno obustavlja rad suda do okončanja kontra-diverzionog pregleda prostorija. Uposlenici su primorani napustiti radna mjesta, otkazuje se veliki broj ročišta, a što ima nesagledive posljedice na rad suda, ostvarenu normu sudija, rad pisarnica, ali i na materijalne troškove kako suda, tako i stranaka u postupku.

Prema evidenciji Općinskog suda u Sarajevu, za period trajanja obustave rada na dane  10.05.2022. godine, 11.05.2022. godine i 12.05.2022. godine, u Sudu nije održano, odnosno otkazano je cca. 670 ročišta.

Tokom kontra-diverzionog pregleda Sud je morao ispoštovati sve procedure propisane Zakonom i sigurnosim protokolima. Prema informacijama kojima Sud raspolaže, nadležni organi intenzivno rade na provođenju postupka otkrivanja počinitelja.

PRESS SLUŽBA OPĆINSKOG SUDA U SARAJEVU

 DBAtotic205

Poštovane/i,

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu. Naš osnovni zadatak je dosljedno sprovođenje principa zakonitosti i ustavnosti te neovisno i transparentno postupanje u svim sudskim postupcima.
Cilj nam je da učesnicima u postupcima koji se provode pred ovim sudom omogućimo kvalitetnu i blagovremenu pravnu zaštitu uz poštivanje principa jednakosti svih pred zakonom kao i uspostavljanje povjerenja građana u objektivno i nepristrasno postupanje sudija u svim predmetima.
Iskreno se nadamo da ćete na našoj web stranici pronaći potrebne informacije, a informacije koje se ne nalaze na istoj, dobiti putem naših telefonskih linija.
Vaša mišljenja, prijedloge i sugestije o web stranici možete dostaviti putem emaila info@oss.ba

S poštovanjem,
Damir Batotić

 

 

 

 

 

stecaj