.

 

Na osnovu člana 31. Zakona o sudovima u Federaciji BiH (Sl. novine Federacije 38/05 i 22/06) i člana 8. tačka 5. Zakona o plaćama i drugim naknadama sudija i tužilaca u FBiH (Sl. novine Federacije BiH 72/05),

a shodno Preporuci VSTV-a BiH, na Kolegiju predsjednika sudskih odjeljenja Suda održanom 19.04.2022. godine donesena je Odluka o kolektivnom korištenju godišnjeg odmora nosilaca pravosudnih funkcija i uposlenika Općinskog suda u Sarajevu za 2022. godinu.

Isti će koristiti godišnji odmor od 18.07. do 12.08.2022. (20 radnih dana)  tako da će otpočeti sa radom u ponedjeljak, 15.08.2022. godine. Tokom  kolektivnog godišnjeg odmora stranke mogu ulaziti u zgradu Suda: 

- U slučajevima iz nadležnosti Kantonalnog suda u Sarajevu, Sudske policije, Tužilaštva KS i po pozivu;

- U Prijemnu kancelariju;

- Radi izdavanja uvjerenja;

- Radi ovjere isprava namijenjenih za upotrebu u inostranstvu  (Apostille);

- U Zemljišnoknjižni ured;

 

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu

Na našoj stranici možete pronaći informacije o Općinskom sudu u Sarajevu, organizaciji, nadležnostima, strukturi i o ostalim relevantnim podacima.

Naš rad predstavlja simbiozu pregalaštva i humanosti kako bi  naši klijenti, građani, imali što objektivniju i funkcionalniju uslugu.

Modernizacijom i profesionalnijim pristupom upravljanju i organizaciji rada Općinskog suda nastojimo biti točak promjena u cjelokupnom pravosuđu jer smo svjesni činjenice da je uspjeh Općinskog suda u Sarajevu istovremeno i uspjeh pravosudne i ekonomske reforme u Bosni i Hercegovini.

Vaši komentari, mišljenja i prijedlozi o web stranici su dobrodošli!

Nadam se da ćete posjetom našem web sajtu pronaći sve neophodne informacije koje Vam trebaju.

S poštovanjem,
Janja Jovanović

 

 

 

 

 

stecaj