.

 

(Sarajevo, 24. januar 2022.g.) - Zbog izuzetno pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo kao i velikog broja uposlenika Općinskog suda u Sarajevu koji su pozitivni na Covid 19, radni kapacitet Suda je znatno smanjen.

 

S tim u vezi, molimo sve građane (fizička i pravna lica, advokate i notare) za razumijevanje i strpljenje prilikom dolaska na Sud radi obavljanja neodložnih poslova. 

Svakodnevno se odlažu ročišta po zahtjevima stranaka i zbog činjenice da je veliki broj sudija i stručnih saradnika na bolovanju, stoga apelujemo i molimo sve korisnike sudskih usluga da svoje dolaske na Sud svedu na minimum, kako bi se smanjile gužve te spriječilo dalje širenje Koronavirusa, uz napomenu da menadžment suda radi na organizaciji poslova shodno raspoloživim kapacitetima.

Napominjemo da se prijem stranaka u Sud vrši u terminu od 09.00 do 15.00 časova.

Predlaže se da stranke, ukoliko su u mogućnosti, pristup Sudu ostvaruju u poslijepodnevnim časovima, kako bi izbjegli jutarnje gužve na šalterima Suda.

Stranke svoje podneske mogu u navedenom terminu dostavljati lično na pisarnicu Suda ili putem pošte na adresu Suda, a informacije će se davati putem sljedećih otvorenih telefonskih linija i e-mail adresa:

-          Pisarnica za davanje informacija o stanju predmeta 033/567-726;

-          Registar poslovnih subjekata 033/567-727, e-mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ;

-          Zemljišnoknjižni ured 033/567-728, e-mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ;

-          Odjeljenje za sporove male vrijednosti Ilidža 033/627-559;

-          Odjeljenje za rješavanje po vjerodostojnoj ispravi Grbavica 033/815-081;

-          Kabinet predsjednice suda 033/567-700.

Informacije o odgodama ročišta sudu se mogu dostaviti i putem faksa 033/208-993 ili putem e-maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

 

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu

Na našoj stranici možete pronaći informacije o Općinskom sudu u Sarajevu, organizaciji, nadležnostima, strukturi i o ostalim relevantnim podacima.

Naš rad predstavlja simbiozu pregalaštva i humanosti kako bi  naši klijenti, građani, imali što objektivniju i funkcionalniju uslugu.

Modernizacijom i profesionalnijim pristupom upravljanju i organizaciji rada Općinskog suda nastojimo biti točak promjena u cjelokupnom pravosuđu jer smo svjesni činjenice da je uspjeh Općinskog suda u Sarajevu istovremeno i uspjeh pravosudne i ekonomske reforme u Bosni i Hercegovini.

Vaši komentari, mišljenja i prijedlozi o web stranici su dobrodošli!

Nadam se da ćete posjetom našem web sajtu pronaći sve neophodne informacije koje Vam trebaju.

S poštovanjem,
Janja Jovanović

 

 

 

 

 

stecaj