.

 

(Sarajevo, 25.10.2021.god.) - Za krivično djelo Bludne radnje i Zadovoljavanje pohote pred djetetom, optuženi M.L. pravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 5 godina i 10 mjeseci


Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda u Sarajevu broj 65 0 K 863967 21 K 2 od 29.04.2021. godine, postupajuće sudije Merime Kurtović Bilić, a kojom je optuženi M.L. (u daljem tekstu: optuženi) pravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 5 (pet) godina i 10 (deset) mjesec i to:

Za počinjeno krivično djelo Bludne radnje iz člana 208. stav 2., u vezi stava 1. KZ FBiH, Sud je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 4 (četiri) godine, a za počinjeno krivično  djelo Zadovoljenje pohote pred djetetom ili maloljetnikom iz člana 209. KZ FBiH, Sud je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od  2 (dvije) godine te je optuženog,  shodno članovima 42., 43.,49. i 54. KZ FBiHosudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 5 (pet) godina i 10 (deset) mjeseci.

            

PRESS SLUŽBA OPĆINSKOG SUDA U SARAJEVU

 

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu

Na našoj stranici možete pronaći informacije o Općinskom sudu u Sarajevu, organizaciji, nadležnostima, strukturi i o ostalim relevantnim podacima.

Naš rad predstavlja simbiozu pregalaštva i humanosti kako bi  naši klijenti, građani, imali što objektivniju i funkcionalniju uslugu.

Modernizacijom i profesionalnijim pristupom upravljanju i organizaciji rada Općinskog suda nastojimo biti točak promjena u cjelokupnom pravosuđu jer smo svjesni činjenice da je uspjeh Općinskog suda u Sarajevu istovremeno i uspjeh pravosudne i ekonomske reforme u Bosni i Hercegovini.

Vaši komentari, mišljenja i prijedlozi o web stranici su dobrodošli!

Nadam se da ćete posjetom našem web sajtu pronaći sve neophodne informacije koje Vam trebaju.

S poštovanjem,
Janja Jovanović

 

 

 

 

 

stecaj