.

 

U Multimedijalnoj sali sarajevskog Općinskog suda 05.01.2021. godine održana je obuka na temu „Primjena Pravilnika o ocjenjivanju državnih službenika“. Obuka je održana u organizaciji Agencije za državnu službu FBiH, a namijenjena je rukovodećim državnim službenicima i šefovima odsjeka koji učestvuju u postupku ocjenjivanja.

Cilj obuke bio je ojačati kapacitete učesnika u primjeni  “Pravilnika o ocjenjivanju državnih službenika („Službene novine Kantona Sarajevo,“ broj 50/17) i Zakona o namještenicima („Službene novine Federacije BiH“ broj /05 ), a  koji se odnose na ocjenjivanje namještenika.  

Tokom predavanja učesnici su imali priliku da kroz grupni rad i praktične primjere pređu pravni okvir i faze u postupku ocjenjivanja državnih službenika i namještenika, demonstriraju postupak i način postavljanja ciljeva i mogućnost redefiniranja istih, način utvrđivanja ocjena, žalbeni postupak i najčešće nedoumice u postupku ocjenjivanja te u konačnici povezivanje individualnih ciljeva sa ciljevima organizacije u cjelini.   

IMG 6791

 

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu

Na našoj stranici možete pronaći informacije o Općinskom sudu u Sarajevu, organizaciji, nadležnostima, strukturi i o ostalim relevantnim podacima.

Naš rad predstavlja simbiozu pregalaštva i humanosti kako bi  naši klijenti, građani, imali što objektivniju i funkcionalniju uslugu.

Modernizacijom i profesionalnijim pristupom upravljanju i organizaciji rada Općinskog suda nastojimo biti točak promjena u cjelokupnom pravosuđu jer smo svjesni činjenice da je uspjeh Općinskog suda u Sarajevu istovremeno i uspjeh pravosudne i ekonomske reforme u Bosni i Hercegovini.

Vaši komentari, mišljenja i prijedlozi o web stranici su dobrodošli!

Nadam se da ćete posjetom našem web sajtu pronaći sve neophodne informacije koje Vam trebaju.

S poštovanjem,
Janja Jovanović

 

 

 


javnioglas