.

 

Zahtjev za davanje podataka iz prekršajne evidencije

 

FIZIČKA LICA

Za izdavanje Uvjerenja potrebno je popunjen obrazac, uz 15 KM sudske takse, predati u kancelariju broj 11 (prizemlje). Uvjerenje se preuzima odmah u istoj kancelariji. Zahtjev za izdavanje Uvjerenja može se podnijeti lično, uz ličnu kartu. Stranka može podnijeti zahtjev i u ime drugog lica, ali uz ličnu kartu lica za koje se izdaje uvjerenje.


- Obrazac broj 1 fizičko lice(.docx)

 

PRAVNA LICA

Za izdavanje Uvjerenja potrebno je popunjen obrazac, uz 15 KM sudske takse, predati u kancelariju broj 11 (prizemlje). Ukoliko je Uvjerenje potrebno za tender, preuzima u istoj kancelariji nakon dva radna dana. Ukoliko je Uvjerenje potrebno u druge svrhe, radi se odmah.

Zahtjev može podnijeti stranka uz potpisan i ovjeren zahtjev pravnog lica za koje se uvjerenje izdaje.


- Obrazac broj 2 pravno lice(.docx)

 

 

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu

Na našoj stranici možete pronaći informacije o Općinskom sudu u Sarajevu, organizaciji, nadležnostima, strukturi i o ostalim relevantnim podacima.

Naš rad predstavlja simbiozu pregalaštva i humanosti kako bi  naši klijenti, građani, imali što objektivniju i funkcionalniju uslugu.

Modernizacijom i profesionalnijim pristupom upravljanju i organizaciji rada Općinskog suda nastojimo biti točak promjena u cjelokupnom pravosuđu jer smo svjesni činjenice da je uspjeh Općinskog suda u Sarajevu istovremeno i uspjeh pravosudne i ekonomske reforme u Bosni i Hercegovini.

Vaši komentari, mišljenja i prijedlozi o web stranici su dobrodošli!

Nadam se da ćete posjetom našem web sajtu pronaći sve neophodne informacije koje Vam trebaju.

S poštovanjem,
Janja Jovanović

 

 

 


javnioglas