.

 

FIZIČKA LICA

Za izdavanje Uvjerenja o nevođenju krivičnog postupka potrebno je popunjen obrazac, uz 15 KM sudske takse, predati u kancelariju broj 11 (prizemlje). Uvjerenje se preuzima odmah u istoj kancelariji. Zahtjev za izdavanje Uvjerenja može se podnijeti lično, uz ličnu kartu. Stranka može podnijeti zahtjev i u ime drugog lica, ali uz ličnu kartu lica za koje se izdaje uvjerenje.


- Obrazac broj 6 fizičko lice BOS(.docx)
- Obrazac broj 6 fizičko lice HRV(.docx)
- Obrazac broj 6 fizičko lice SRP(.docx)

 

PRAVNA LICA

Za izdavanje Uvjerenja o nevođenju krivičnog postupka potrebno je popunjen obrazac, uz 15 KM sudske takse, predati u kancelariju broj 13 (prizemlje). Uvjerenje se preuzima odmah u istoj kancelariji. Zahtjev može podnijeti stranka uz potpisan i ovjeren zahtjev pravnog lica za koje se uvjerenje izdaje.

- Obrazac broj 7 pravno lice BOS(.docx)
- Obrazac broj 7 pravno lice HRV(.docx)
- Obrazac broj 7 pravno lice SRP(.docx)

 

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu

Na našoj stranici možete pronaći informacije o Općinskom sudu u Sarajevu, organizaciji, nadležnostima, strukturi i o ostalim relevantnim podacima.

Naš rad predstavlja simbiozu pregalaštva i humanosti kako bi  naši klijenti, građani, imali što objektivniju i funkcionalniju uslugu.

Modernizacijom i profesionalnijim pristupom upravljanju i organizaciji rada Općinskog suda nastojimo biti točak promjena u cjelokupnom pravosuđu jer smo svjesni činjenice da je uspjeh Općinskog suda u Sarajevu istovremeno i uspjeh pravosudne i ekonomske reforme u Bosni i Hercegovini.

Vaši komentari, mišljenja i prijedlozi o web stranici su dobrodošli!

Nadam se da ćete posjetom našem web sajtu pronaći sve neophodne informacije koje Vam trebaju.

S poštovanjem,
Janja Jovanović

 

 

 


javnioglas