.

 

Shodno Odluci o organizaciji rada u Općinskom sudu u Sarajevu, donesenoj 07.05.2020. godine, obavještavamo stranke da će uređujući sudija  o održavanju svakog zakazanog ročišta odlučiti s obzirom na važeće mjere restrikcije te o terminu održavanja ročišta ponovo obavijestiti stranke u postupku na prikladan način. Sva ročišta za koja stranke ne dobiju naknadna obavještenja, smatraju se opozvanim.

Napominjemo da je od 11.05.2020. godine radno vrijeme Suda redovno i traje od 08.00 do 16.00 sati, a prijem stranaka vrši se u periodu od 09.00 do 15.00 sati.

Kako bi se reducirao broj stranaka u zgradi Suda, a u svrhu sprečavanja širenja zaraze Coronavirusom, sve informacije o stanju predmeta koji se vode pred ovim Sudom stranke u postupku mogu dobiti putem jedinstvenog pristupnog koda (JPK), a druge informacije strankama će se davati isključivo putem email adrese  te putem kontakt telefona: Centrala Suda broj 033/567-680, Pisarnica Odjeljenja Registra za upis pravnih lica broj 033/567-727 i Pisarnica Suda 033 567 726.

 

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu

Na našoj stranici možete pronaći informacije o Općinskom sudu u Sarajevu, organizaciji, nadležnostima, strukturi i o ostalim relevantnim podacima.

Naš rad predstavlja simbiozu pregalaštva i humanosti kako bi  naši klijenti, građani, imali što objektivniju i funkcionalniju uslugu.

Modernizacijom i profesionalnijim pristupom upravljanju i organizaciji rada Općinskog suda nastojimo biti točak promjena u cjelokupnom pravosuđu jer smo svjesni činjenice da je uspjeh Općinskog suda u Sarajevu istovremeno i uspjeh pravosudne i ekonomske reforme u Bosni i Hercegovini.

Vaši komentari, mišljenja i prijedlozi o web stranici su dobrodošli!

Nadam se da ćete posjetom našem web sajtu pronaći sve neophodne informacije koje Vam trebaju.

S poštovanjem,
Janja Jovanović