.

 

 

Obavještavamo javnost da je na osnovu člana 16. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radih mjesta broj 065 SU-17-00 2702 od 09.01.2018. godine, usvojenih Mjera Vlade Kantona Sarajevo kojima se precizno definiše i nalaže postupanje uposlenika u institucijama Kantona Sarajevo od 18.03.2020. godine te Odluke Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine broj 08-02-2-1020-2/2020 od 22.03.2020. godine, Predsjednica Općinskog suda u Sarajevu  donijela je Odluku o organizaciji rada Suda kojom je naložen niz mjera s ciljem prevencije djelovanja i sprečavanja širenja zaraze uzrokovane Coronavirusom, a u svrhu osiguranja minimuma rada Suda. 

 

Odlukom se, između ostalog, odlažu se sva ročišta u krivičnim, parničnim, vanparničnim i prekršajnim predmetima osim u hitnim slučajevima kada je to zakonom pripisano, a u sudu će se organizovati dežurstva sudija iz krivične, parnične i prekršajne materije shodno posebno utvrđenom rasporedu dežura. 

 

Rad Suda će bit organizovan uz minimalan broj uposlenika koji će postupati samo po hitnim predmetima.   

 

Ova Odluka predsjednice suda traje dok traju vanredne okolnosti uzrokovane pojavom Coronavirusa, a Odluku možete preuzeti Odluka Su 634

 

 

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu

Na našoj stranici možete pronaći informacije o Općinskom sudu u Sarajevu, organizaciji, nadležnostima, strukturi i o ostalim relevantnim podacima.

Naš rad predstavlja simbiozu pregalaštva i humanosti kako bi  naši klijenti, građani, imali što objektivniju i funkcionalniju uslugu.

Modernizacijom i profesionalnijim pristupom upravljanju i organizaciji rada Općinskog suda nastojimo biti točak promjena u cjelokupnom pravosuđu jer smo svjesni činjenice da je uspjeh Općinskog suda u Sarajevu istovremeno i uspjeh pravosudne i ekonomske reforme u Bosni i Hercegovini.

Vaši komentari, mišljenja i prijedlozi o web stranici su dobrodošli!

Nadam se da ćete posjetom našem web sajtu pronaći sve neophodne informacije koje Vam trebaju.

S poštovanjem,
Janja Jovanović

 

 

 


javnioglas